VIER PFOTEN App nun für Iphone/Ipad und Android erhältlich


VIER PFOTEN App Download für
AndroidAndroid

IphoneIphone

Сформирана е „Кръгла маса” за защита на животните с представителите на производителите на изделия от гъши пух и пера

2014-06-13

Представители на производителите на изделия от гъши пух и перушина се срещнаха за първи път на „кръгла маса” в защита на животните. Заедно с организация ЧЕТИРИ ЛАПИ беше обсъдено как благополучието на гъските и патиците може да бъде осигурено от цялата верига за производство на продукти от перушина.© VIER PFOTEN

На този етап повечето производители на спортни туристически стоки, спално бельо и модни линии не могат да гарантират, че перушината, която използват е направена от животни, на които не им е причинена излишна болка, страдание или нараняване и че собствениците или гледачите са предприели необходимите мерки, за да осигурят хуманно отношение към животните под тяхна грижа. Центърът за изпитване на тези продукти АгроВет демонстрира метод, който покрива критериите на ЧЕТИРИ ЛАПИ. В „кръглата маса” са включени, освен ЧЕТИРИ ЛАПИ, и производителите на спортно туристическо облекло The North Face и Patagonia, Германската асоциация за гъши пух и перушина (VDFI), която е представлява производителите на спално бельо, и други производители на дрехи и пух. Срещата беше организирана от Националната асоциация на производителите на спортни стоки в Германия.


Patagonia и The North Face дават пример

Patagonia смятат да използват пух още от септември 2014, чието добиване е причинило минимално страдание на животните. Кампанията им за проверка на произхода на перушината трябва изцяло да елиминира скубането на живo на птици и гушенето. Междувременно The North Face прилага своя отговорен стандарт за производство на пух и заяви намерение от есента на 2015 година да използва пух, при чието производство се причинява минимално страдание на животните.


„Най-накрая индустрията за производство на пух и перушина започва да приема хуманното отношение към животните като приоритет” казва координатора на кампании за селскостопнански животни Нина Джамал от ЧЕТИРИ ЛАПИ. „Представените намерения са една голяма стъпка напред. Радваме се, че производителите се интересуват от произхода на перата, които използват. Това е ясен знак, че ще бъдат предприети сериозни мерки за защита на гъските и патиците от едно изключително нехуманно отношение. Въпреки това очакваме да бъдат направени още подобрения. Трябва да се продължи наблюдението на цялата индустрия на гъши пух и перушина, за да се сведе до минимум нехуманното отношение към животните. Тъй като най-често възрастните птици са скубани на живо, контролът трябва да започне от там.” обяснява Джамал.


печат