VIER PFOTEN App nun für Iphone/Ipad und Android erhältlich


VIER PFOTEN App Download für
AndroidAndroid

IphoneIphone

Животни-компаньони


Търговия с кученца

© FOUR PAWS

ЧЕТИРИ ЛАПИ провежда международна кампания срещу незаконната търговия с кученца в няколко европейски държави.

 

Целта ни е да спрем престъпните дейности на контрабандистите, като информираме обществото и прилагаме политически натиск. Търговците се интересуват само от продажбата, не и от доброто на животните.

Ранното отделяне от майката нарушава необходимото жизнено и социално развитие, което протича през първите седмици от живота на кучето. Затова животните се наплашват от средата си и получават пристъпи на агресия. В резултат животните често се раздават или завършват в приюти.

Много хора подкрепят незаконната търговия с кучета неволно, когато решават да купят куче по различни причини - понякога изкушени от добра сделка в интернет, понякога попадайки на сладко кученце на пазара, докато са на почивка. Тогава именно състраданието кара хората да "спасят" някое "бедно кученце" от лоши условия.


© FOUR PAWS

Точно на такива ситуации разчита кучешката мафия - защото те поддържат безскрупулния им бизнес доходоносен. Животът и здравето на самото куче не представлява интерес за тях. ЧЕТИРИ ЛАПИ използва всичките си ресурси, за да документира тези практики. Подкрепят ни национални ветеринарни организации, знаменитости, ветеринарни лекари, жертви, полиция и медии.

Разчитаме на вашата помощ, за да постигнем успех. Моля, подкрепете работата ни, като се подпишете в петицията!

 

Международната поп звезда Луна също се присъедини към кампанията на ЧЕТИРИ ЛАПИ срещу незаконната търговия с кученца.


печат