VIER PFOTEN App nun für Iphone/Ipad und Android erhältlich


VIER PFOTEN App Download für
AndroidAndroid

IphoneIphone

Успешен завършек за мисията на ЧЕТИРИ ЛАПИ в зоопарка на Триполи


За в бъдеще либийското правителство ще покрива разходите по поддръжката на зоологическата градина, намираща се в столицата на Либия Триполи. Според получените сведения, размразяването на значителни суми от огромните авоари на Кадафи е осигурило новите попълнения в хазната на зоопарка. Тези пари ще бъдат използвани за заплати за персонала и припаси за животните.

Животът на много животни в Либия се намираше в голяма опасност по време на сблъсъците от есента на 2011 г. Персоналът на зоопарка беше избягал и изоставените му обитатели страдаха от липса на храна, вода и медицински грижи. Екипът на международната организация за защита на животните ЧЕТИРИ ЛАПИ им се притече на помощ в последния момент, положи грижи за тях и организира продължителна мисия за облекчаване на състоянието им.


Усилията, положени в зоологическата градина на Триполи, завършиха с пълен успех. Когато служителите на ЧЕТИРИ ЛАПИ стъпиха за първи път на мястото в началото на септември, в Триполи все още се водеха боеве и хората ни попаднаха почти на огневата линия. Рискът обаче си заслужаваше! Благодарение на нашата помощ животните получаваха продължително време фураж от високо качество, както и медицински грижи. След завръщането на по-голямата част от служителите на зоопарка, обитателите му получиха отново някакво усещане за рутина. Особено удовлетворяващ бе фактът, че всички  онези животни, които бяха изстрадали хаоса на войната, като шимпанзето Боско и хиените, междувременно се бяха възстановили. Лъвовете дори се сдобиха с поколение: две женски родиха здрави лъвчета. Посланикът на Австрия Доротеа Ауер изрази своето удовлетворение от развитието на ситуацията в зоопарка по време на посещение, извършено малко преди Коледа. Г-жа Ауер също така благодари на ЧЕТИРИ ЛАПИ за всеотдайните усилия.


При спешни ситуации е важно не просто да се реагира бързо, а да бъде намерено устойчиво решение на проблема. Това е единственият начин да бъде гарантирано доброто състояние на животните в дългосрочен план. Ето защо ние се радваме на подкрепата, оказвана от либийското правителство, въпреки че ЧЕТИРИ ЛАПИ ще продължи да следи отблизо развитието на положението в Триполи.


печат