VIER PFOTEN App nun für Iphone/Ipad und Android erhältlich


VIER PFOTEN App Download für
AndroidAndroid

IphoneIphone

ЧЕТИРИ ЛАПИ кастрира 111 бездомни животни в Сопот

2013-06-28

През месец май екип от български специалисти на международната организация за защита на животните ЧЕТИРИ ЛАПИ проведе десетдневна кампания за кастрация на дворни и скитащи животни в Сопот . Всички улични четириноги бяха третирани срещу вътрешни и външни паразити и ваксинирани срещу бяс. Кастрираните кучета могат да бъдат разпознавани по сините пластмасови марки, които се поставят на ушите им, а котките – по изрязания връх на ухото. Кампанията бе част от усилията на местната власт да намали броя на уличните животни в Сопот.

 

Това е трето посещение на защитниците на животните в града на Вазов, като при предишните две кампании през 2009 и 2010 г. са били обработени общо 216 животни. Тази година броят на кастрираните животни е 111 - 62 кучета и 49 котки.

 

ЧЕТИРИ ЛАПИ пристигна в Сопот със своя мобилна амбулатория, автомобил за залавяне и транспортиране на животните и екип, състоящ се от трима лекари, двама хващачи на кучета и един клиничен работник.

 

Клиниката на ЧЕТИРИ ЛАПИ беше разположена в складовете на ВМЗ Сопот, а извършваните манипулациите бяха напълно безплатни. Поради ограничения режим на достъп за граждани до базата на ВМЗ Сопот, дворните животни бяха събирани за обработка от центъра на града след предварително записване на телефона ни. Екипът на ЧЕТИРИ ЛАПИ в Сопот беше подпомогнат и от доброволци от местната организация “Шарко”.


печат