VIER PFOTEN App nun für Iphone/Ipad und Android erhältlich


VIER PFOTEN App Download für
AndroidAndroid

IphoneIphone

Албена Павлова и Мина Маркова са новите лица на кампанията „Вземи ме вкъщи“

2013-12-04

Двете звезди на сериала «Столичани в повече» се снимаха с бездомните кученца Павел и Стефи за осиновителската инициатива на «Четири лапи»

Албена и Павел

Едва ли има почитател на «Столичани в повече», който да не знае, че в истинския живот Гълъбина Чеканова е майка на Яна Лютова. Актрисите Албена Павлова и Мина Маркова са добър тандем не само пред камерата, но и в ежедневните задачи. Особено когато става дума за отговорностите към домашния им любимец. Кучето Рая е част от семейството им вече трета години.

Рая е намерена по време на лятната семейна ваканция, изоставена до селска чешма край Априлци заедно с четирите си невръстни братчета и сестрички. Мина избира Рая, заради характера й – палава, любопитна и своенравна, а на другите кутрета намират стопани сред съседите.

 

Рая не е първото куче в дома на Албена. „Първата ми и най-голяма любов, този, който отвори сърцето ми за най-чистата любов, е лабрадорът ни Марло. Купихме го от зоомагазин - грешка, която никога повече няма да повторим и сме категорично против този начин на търговия с живи същества.», споделя актрисата.

 

И днес Албена си спомня през сълзи за лабрадорката Индира, осиновена от пернишки приют. След месеци на възстановяване, когато изглежда, че наплашеното и малтретирано куче ще стъпи на крака, идва и най-голямото нещастие за семейството – Индира става жертва на отравяне в градския парк в Русе.

 

За Албена Павлова грижата за бездомните животни е лична кауза, на която се е посветила всеотдайно – отгледала е намерени на улицата котета-бебета, намирала е приемни домове за кученца. Затова срещата й с младия Павел за фотосесията на «Вземи ме вкъщи» е много емоционална. Младежът е намерен в безпомощно състояние до оживена автобусна спирка, подминаван безучастно от хората. Сериозна травма на крака и инфектирана рана са само част от проблемите на едногодишния тогава Павел. Половин година по-късно, благодарение на всеотдайните грижи, Павката е вече жизнерадостно и здраво куче. Настанен е в приемен дом, но надеждите са снимките с Албена Павлова да му помогнат да намери любящи стопани.

 

Мина Маркова е в компанията на смешната малка Стефи. Стефи е едно от многото бездомни кучета с неясен произход и история. Появила се неизвестно откъде, Стефи съобразително избира да очарова посетителите на един ресторант. Така за кратко време, освен всеобща любимка, става и доста закръглена девойка. Стефи попада в прегръдките на Мина буквално пред вратата на фотостудиото, където се заиграва с дружелюбния Павел. Чудесните снимки на двете девойки отнемат броени минути. Време през което Стефи доказва, че може да е перфектното домашно куче – интелигентна, самоуверена и спокойна. Точната възраст на дребната красавица не е известна, но кученцето е кастрирано и здраво, напълно готово да се настани в истински дом.

 

Подробна информация за кандидат-осиновителите на Павката, Стефи или друго куче или коте, търсещо дом чрез кампанията «Вземи ме вкъщи», е поместена на сайта на инициативата на адрес www.osinovi.me.

 

Снимките на Албена Павлова и Мина Маркова за кампанията „Вземи ме вкъщи“ на „Четири лапи“ вече са на рекламните съоръжения на JCDecaux.


печат