VIER PFOTEN App nun für Iphone/Ipad und Android erhältlich


VIER PFOTEN App Download für
AndroidAndroid

IphoneIphone

Невероятната история на Фокси

2015-04-14

© Христо Владев / ЧЕТИРИ ЛАПИ

Вероятността човек от Варна да осинови куче от Видин е минимална, предвид разстоянието между двата града. Но се случва точно това, когато млада двойка любители на животните от морския град се влюбват в едно бездомниче по време на екскурзия до Видин.

 

Всичко започна преди около месец, когато получихме на пощата си този имейл:

 

"Здравейте. Аз и приятелят ми бяхме преди един ден във Видин. Там, около и вътре в крепостта Баба Вида се разхождаше едно дребно улично кученце със син таг на ухото "Четири лапи". През цялото време ни следваше и си играеше с нас много дружелюбно. Искахме да го вземем, но нямаше как, защото сме от София и не бяхме със собствен транспорт. По принцип обмисляме от дълго време да си вземем кученце, но това направо ни грабна и решихме, че е по-добре да се погрижим за едно улично куче, вместо да си купуваме от магазина. Направихме много снимки на кученцето. От София сме и няма как да го вземем. Ако можете да ни помогнете по някакъв начин да дойде до София ще сме много благодарни и ще поемем всички необходими разходи. Благодаря ви предварително. Хубав ден! :)"

 

Точно седмица след това започвахме кастрационна кампания във Видин! Какъв късмет, нали? Помолихме подателката за снимки, които тя изпрати и още с пристигането във Видин всеки от екипа започна да се оглежда и да разпитва за дребното кученце. Никакъв успех през първите дни, но пък много от местните казваха, че са виждали кучето, което нарекохме Фокси.

 

В един съботен ден в края на март най-накрая и съвсем случайно двама от колегите ни я намериха. Или по-скоро – тя ги открила докато обикаляли центъра на Видин. По номера на ушната марка се изясни, че е била кастрирана по време на предишната ни кампания във Видин през м. ноември 2014 г. Но веднага след като Фокси беше прибрана, екипът ни установи нов проблем - тя пищеше панически всеки път, когато някой се опитваше да я докосне или повдигне.

 

Свързахме се с хората, които ни писаха за Фокси и им съобщихме добрите и лошите новини. Притеснявахме се, че може да откажат да я осиновят. Отговорът им обаче беше категоричен: "Взимаме Фокси и ще работим заедно докато тя преодолее страха си."

 

През следващите две седмици Фокси беше с екипа на ЧЕТИРИ ЛАПИ,  беше обезпаразитена и получи пълна ваксина. Клиничната ни работничка Ани, която е и обучител на кучета, започна работа с Фокси, като предположението й беше, че животинката най-вероятно е била бита от хора или други кучета. Скоро Фокси осъзна, че вдигането от земята не е свързано с болка и страх, научи се да ходи на повод. Чувахме се редовно с нейните хора, които бяха готови да продължат да работят с нея до пълната й социализация и преодоляване на страха.

 

И ето, че дойде денят, в който екипът на ЧЕТИРИ ЛАПИ се завърна от Видин и Фокси се срещна със своите осиновители. Млади и усмихнати хора от Варна, които живеят в София. Те не можеха да повярват, че след толкова време най-накрая са заедно с Фокси и бяха безкрайно благодарни на ЧЕТИРИ ЛАПИ за помощта. Ние пък сме им благодарни за това, че не се отказаха от Фокси въпреки всички премеждия. За малката преддстои още едно пътуване – до Варна, където ще бъде постоянният й дом. 


2015_04_14_foxy_01.jpg 2015_04_14_foxy_02.jpg 2015_04_14_foxy_04.jpg 2015_04_14_foxy_05.jpg
печат